Vedrørende dommeregninger og fødselsnummer.

Dommerregninger som skal utbetales av klubb må inneholde følgende:
Navn Adresse Fødselsnummer Skattekommune
Klubben er å regne som arbeidsgiver/oppdragsgiver i forbindelse med utbetaling av dommerhonorar. Arbeidsgiver har saklig behov for fødselsnummer og kan uten samtykke kreve dette av dommeren.

Dommerhonorar er i utgangspunktet skattepliktig, men for ideelle organisasjoner gjelder en beløpsgrense for skatteplikt.
Når samlet lønnsutbetaling fra organisasjonen til én person i løpet av inntektsåret ikke overstiger 8 000 kroner, vil lønnen være fritatt for beskatning.
Dommere kan i tillegg til kr. 8000,- få utbetalt utstyrsgodtgjørelse inntil kr. 240,- pr. oppdrag begrenset oppad til kr. 2.400,- pr. år til dekning av f.eks. sko og drakt. Det er en forutsetning at dommeren faktisk har kostnader til slikt utstyr, og at slike kostnader ikke blir dekket på annen måte. Utstyrsgodtgjørelse er en skattefri godtgjørelse.

Det er arbeidsgivers (klubbens) ansvar å følge med på om dommeren overstiger kr. 8.000,- i honorar i løpet av året. I slike tilfeller skal beløpet rapporteres til myndighetene og hele beløpet vil være trekkpliktig.

Klubben plikter å oppbevare fødselsnummer på trygg og forsvarlig måte. Fødselsnummeret skal ikke være tilgjengelig for andre enn dem som har et tjenstlig behov for å bruke fødselsnummeret.

Ønsker du å vite mer:
Skatteetaten: http://www.skatteetaten.no/no/Bedrift-og-organisasjon/Drive-bedrift/Andreorganisasjonsformer/Ideelle-frivillige-lag-og-stiftelser/Skatt-for-frivillige-og-ideelleorganisasjoner/

Datatilsynet: https://www.datatilsynet.no/personvern/Fodselsnummer/