Hei.

Når jeg har dere alle her så vil jeg minne litt om klister regelen i våre haller. I Hall B er det kun tillatt med sprayklister for de aldersgruppene som har lov til det. Unntaket gjelder seniorkamper og Bring/Landsserie arrangement. Kun tillatt med Select syntetisk klister. All påføring over klisterbokser. Etter slike kamper skal det foretas rengjøring. Utstyr til dette står i ventilasjonsrommet bak sekretariatet.

I hall A tillater vi bruk av Select syntetisk klister for de lag som har lov til det. Det skal påføres over klisterbokser.

Selv med strenge regler har vi et lite helvete med å klare å holde hallene rene nok til å tilfredsstille skolene, så alle må bidra. Alternativet er at skolene/kommunen legger ned totalforbud med henvisning til lovens krav om standard på renhold.

Vi ser jo fortsatt fra tid til annen at det er noen luringer som bruker harpiks klister. Reglene fremover blir derfor derfor veldig enkle. Oppdages det så mister laget sine treningstider i 3 uker samt må betale for kostnadene til ekstra renhold.

Oppsummert: Totalforbud mot Harpiks. Forbudt med klister på skoene eller andre steder på kroppen. Unngå og kaste klisterfulle baller på benker, ribbevegger og vegger. Vi har nok med å rengjøre spilleflatene. Hvert lag som bruker klister skal også bruke klisterfjerner slik at hender blir rengjort før man begynner å ta på dører og dørhåndtak. Gjelder spesielt hvis noen går rett til treningssenteret etter håndballaktivitet.

Vedlagt bilde over de to typene klister som tillates i kommunale haller. Den
enkleste forklaringen er at klisteret skal være lyst i fargen, mørk brun
eller tilnærmet svart i boksen betyr mye Harpix – noe som er nesten umulig å få bort fra gulv/håndtak osv. Det er totalforbud med de mørke typene.

AssistSport sitt klister er merket med «Naturklister», det er et godt
referansepunkt ved innkjøp. Select sin type MÅ være med grønn skrift – alle
andre typer er IKKE tillat i våre haller.

Lovlig klister i våre haller

Blir litt Narvestad dette, men skolene er nå helt på kanten til å lage en større sak av dette. Vi må respektere at vi ikke er de eneste brukerne og at gulvflatene er gymsal for elever og arbeidsplass for lærerne. Litt ekstra aktsomhet fra oss alle så kommer vi i mål med dette.

Takker så meget for hjelpen fremover.

Jan Engen